Doe mee aan de projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2017

 

Promoot fair trade en win € 4000 voor jouw activiteit!

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne van het Trade for Development Centre die als doel heeft om Belgen te sensibiliseren rond fair trade. Dit jaar vindt de campagne plaats van 4 tot 14 oktober.

Tijdens de editie van vorig jaar lanceerden we een uitdaging: maak van België tegen 2020 het Land van de Fair Trade! Het idee erachter is dat als alle Belgen samen, individueel maar ook verenigingen, beleidsmakers, gemeenten, scholen… kiezen voor eerlijke en kwalitatieve producten we echt een verschil kunnen maken voor de producenten in het Zuiden.

Doe mee!

Help ons België mee op de kaart te zetten als Land van de Fair Trade. Bedenk een originele fairtradeactiviteit en dien je project in voor maandag 8 mei (12.00). Je maakt kans op een financiering van € 4000! In het wedstrijdreglement lees je welke organisaties in aanmerking komen om deel te nemen en aan welke criteria je project moet voldoen om kans te maken.

We rekenen op jou!

Ook jij kan met jouw gemeente, vereniging, school... je schouders zetten onder deze uitdaging

  • Bedenk met jouw school een sensibiliserende actviteit die leerlingen, leerkrachten en hun ouders laat kennismaken met fair trade;
  • Zet een originele actie op poten die jouw gemeente in de kijker zet als FairTradeGemeente of een stap dichter bij de titel brengt;
  • Breng fair trade naar de werkvloer en overtuig je collega’s;

Ieder kan op zijn niveau en in zijn omgeving mensen sensibiliseren rond fair trade. Zo zorgen we er samen voor dat fair trade in ons Belgisch DNA komt te zitten.

Op zoek naar inspiratie?

Doorheen de jaren zagen we heel wat leuke, originele projecten voorbij komen: de fairtradepolitie, een kookbattle, een festival rond eerlijke kleding, de fairfiets ... Laat je inspireren: bekijk de filmpjes van de leukste activiteiten uit 2016,  2015 en 2014.

In het reglement vind je ook een aantal aandachtspunten. Lees ze zeker even na en vergroot je kans om geselecteerd te worden.

Veel succes!